Zumba

Behöver väl egentligen inte förklara vad Zumba är för något då det blivit så stort men tänkte ändå gå igenom lite snabbt ifall det är någon som missat sensationen Zumba!
 
Zumba är en dans och koreografisk gruppträning med latinamerikanskt musik-tema. Idag finns zumba i flera utgreningar och det är inte helt ovanligt att man kör mer fitness än dans eller enbart har internationell (party/remix) musik. Den zumban jag tränar är mer inriktad på fitness varierat med de orginella danserna; salsa, merengue, cumbia och reggaeton.
Utöver de fyra grunddanserna kan man även slänga in stilar som exempelvis disco, flamenco och samba (läste jag på wiki) (jag tror på allt som wiki säger).
Gemensamt för alla pass är intervallträningen. Det är ju trots allt kondition i dans och precis som i all konditionsträning är intervaller det bästa sättet att öka sin kondition och uthållighet.
 
Vill du veta mer om Zumba eller se hur det går till kan du antingen googla eller klicka Här för att se "danszumba" eller Här för att se "fitnesszumba".

KOMMENTARER


Namn:
V.I.P?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: