Belöningen kommer~

Ett extra hårt pass piloxning, rejäl streching och lite påfyllning av protein och mat senare ligger jag nu i sängen, inte långt ifrån tvärdäckad. 
Tyckte först inte att jag hade så mycket träningsvärk sen i tisdags men tydligen satt den djupare än jag trodde! 
Så tog en riktig bearbetning av kroppen efteråt och stretchade ut allt jag kunde hitta lägen i. Det där med stretching är svårt ibland. 




  
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Normalviktigt / länka inlägget

   

Kusinhäng ~

God eftermiddag!

Hänger med min fina kusin idag (hon som hjälpte mig med bloggen). Hon kom hit igår och har sovit kvar här så jag har lagat lyxig frukost och nu sitter vi i matkoma. 

Puss och sånt! 
K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Tvåtusenfjortis med fördelar

God förmiddag! 

Idag är det dags för att äntligen fixa det där passet jag gått och dragit mig inför litegrann. Hade velat se lite smalare ut i ansiktet men jaja, det är ju bara 5år. 

Anledningen är ju inte så konstig egentligen då alla som ska åka utomlands behöver ett giltigt pass. Men jag har stora planer för det här året. 

Bartenderutbildning, Marbella, Spanien 
Den 22april startar en 3 veckor lång utbildning på Costa del sol som jag tillsammans med en bekant ska åka på.
Här kommer jag att få lära mig drinkar, olika alkoholsorters ursprung och historia, servering, mixing, flairing osv. Samtidigt som det teoretiska pågår kommer jag även ha praktisk utbildning vilket med andra ord innebär att när jag klarat proven och fått certifikat som I.B (Internationell Bartender) kommer jag redan ha yrkeserfarenhet. Hur grymt är inte det? 




Födelsedagsresa, Mykonos, Grekland
Den 21 juni sadlar jag om och flaxar iväg, tillsammans med familjen på mammas sida, till ön Mykonos i en vecka. Här ska vi fira min mammas guldålder (50år) och bara njuta av sol och bad. Enligt bilderna och beskrivning så är det här verkligen ett toppenställe så jag ser fram emot det riktigt mycket! 





Varje rum har egen altan med bubbelpool. Hörde jag party?


Au pair eller backpacker, USA 
Här har jag inte riktigt till 100% bestämt mig hur jag vill eller kan göra ännu och datum är inte helt satt men slutet på sep/början på okt.
Det är nämligen så fint att jag inte riktigt har hela summan pengar för att kunna vara borta så länge som jag tänkt med de livsval jag vill göra under resan, samtidigt saknar jag några betyg från gymnasiet för att kunna söka som au pair. Åka ska jag, därmed basta, det är detaljerna som behövs kluras ut bara. Vem vet, kanske åker dit och får jobba som bartender! 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Bodypump x2

Snart dags för andra passet bodypump i mitt liv. Förra gången var det så sjukt jobbigt, dels för att jag inte fattade något av något men också för att det var ansträngande att träna med vikter. 

Ska jag vara riktigt ärlig så är jag faktiskt lite rädd haha. Med den träningsvärken jag hade förra veckan så ville jag milt uttryckt döda mig själv, så ska bli spännande att se hur jag tänkte överleva den här gången! 



Heja mig!  
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Normalviktigt / länka inlägget

   

Sova kan man ju gö' när man è dö

Som den Skönhetsdrottning jag är, blev sömnen ungefär lika med nada inatt. 

Nu ska jag ut på äventyr med min bästa vän och sedan ska jag träffa en annan väldigt kär vän på sen lunch! 



Mysig bild från i julas!


Hörs senare! 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Zumba

Behöver väl egentligen inte förklara vad Zumba är för något då det blivit så stort men tänkte ändå gå igenom lite snabbt ifall det är någon som missat sensationen Zumba!
 
Zumba är en dans och koreografisk gruppträning med latinamerikanskt musik-tema. Idag finns zumba i flera utgreningar och det är inte helt ovanligt att man kör mer fitness än dans eller enbart har internationell (party/remix) musik. Den zumban jag tränar är mer inriktad på fitness varierat med de orginella danserna; salsa, merengue, cumbia och reggaeton.
Utöver de fyra grunddanserna kan man även slänga in stilar som exempelvis disco, flamenco och samba (läste jag på wiki) (jag tror på allt som wiki säger).
Gemensamt för alla pass är intervallträningen. Det är ju trots allt kondition i dans och precis som i all konditionsträning är intervaller det bästa sättet att öka sin kondition och uthållighet.
 
Vill du veta mer om Zumba eller se hur det går till kan du antingen googla eller klicka Här för att se "danszumba" eller Här för att se "fitnesszumba".
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Normalviktigt / länka inlägget

   

Under ytan, är allting bara svart ~

Har spenderat min söndag och måndag till att bara tänka. Finns så många vägar att ta men jag vet inte vilken av dem som är bäst för mig. 
Ska jag plugga? Kommer jag orka det? Ska jag kanske gå en yrkesutbildning? Men då krockar det med vårens planer. 
Ska jag fortsätta söka jobb då? Hålla tummarna för ett sommarjobb och att kanske ha råd att åka iväg i höst till USA? 
Eller vill jag bli au pair? Orkar jag med ett eller fler barn under en så lång tid? Och att alltid ha någon i närheten? Jag som är van att vara själv. Och så måste jag ändå läsa upp några ämnen om jag ska få åka. 
Eller ska jag bara ta det lilla jag har, köpa flygbiljett och sen hoppas på att få tag i ett jobb fort där nere? Eller ska jag satsa på att få jobb under bartenderutbildningen? (Jag har glömt att berätta för er om den. Ska göra det, lovar) men då måste jag ändå åka hem i juni igen. 
Eller ska jag bara ta allt som det kommer och lita på att det löser sig? 

Ja. Det här är lite av allt som rör sig i mitt huvud. Tränings- och kosttankar finns också kan jag lova. Känns lite som om jag är i en nedåtgående spiral som jag inte kommer ur. Jaja, nu vet ni i alla fall lite varför jag är så disträ och inte orkar skriva så mycket. 




K O M M E N T E R A (2)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Ice Ice baby (aaah)

Hej på er! 

Helt fantastiskt dålig start på fredagen hade jag och inte blev den bättre av att min syster trampade på en spik, så istället för träning blev det akuten. 
Senare fick jag följa med till stallet och i princip göra det mesta åt henne eftersom hon haltar runt på kryckor, vilket var allt ifrån roligt till lite läskigt men samtidigt spännande!

Kvällen blev dock riktigt rolig, spelkväll deluxe och lite alkohol, trevliga vänner och mycket skratt! 

Idag står födelsedagskalas på agendan och det är två av mina kusiner som slagit ihop sina kalas. Sitter i bilen just nu på väg dit. 


(Vadå? Seriös på bild? Jag är väl alltid seriös?)

Hörs senare!
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Just my luck.

Jaha, här har jag visst gått och överansträngt foten. Göööööstaa vad underhållande.. Tur att det är armar/axlar idag då. Mindre tur att jag har träningsvärk från hell i båda axlarna och i ena (tränar ojämnt? Nä, bara starkare i andra) armen. Ååååh vart finns det där bubbelbadkaret när jag behöver det? 
Högst troligt att jag kör intervallskonditon idag och sen får vi väl se vad som händer. 

/ bitter tjej 



K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Normalviktigt / länka inlägget

   

Ambitionsambivalent

Godmorgon! 

Sovit ruskigt dåligt i två dygn nu, tror att det "äntligen" är dags för den där härliga perioden i mitt liv då jag sover ca 4-6h per dygn hur jag än vrider och vänder på mig. Vill även påpeka att jag då inte heller rör dator/telefon utan slappnar av mesta dels av hela natten. Helt värdelöst om ni frågar mig, men det är ju hjärnan/kroppen som bestämmer. 

Idag står träning på listan, såklart, men högst troligt inte ReShape utan det får bli en enklare variant då min fot gör så sablans ont. Ska kolla upp vad det kan vara men så länge ska jag ta det lugnt.
Utöver träning så ska jag också på spelkväll en bit från mig och det blir väl lite alkohol kan jag tänka mig. Dem här spelkvällarna brukar bli nervkittlande-tokigt-och-galet-roligt så jag ser verkligen fram emot det!




Utöver det blir det troligtvis en lugn helg. Ska nog vara lite fyllechaffis på lördag och annars bara ta det lugnt. 

Hoppas ni får en härlig fredag!

K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Piloxning

 
Precis som namnet gärna avslöjar är piloxning pilates och boxning. Släng in lite dans and you're good to go! 
Väldigt rolig övning för hela kroppen, bäst utförd i grupp då en bra instruktör gör dig peppad och taggad när du börjar ge upp. 
Lätt att hänga med i även om jag personligen kan tycka att det är så otroligt svårt till och från att få ben och armar i samspel med varandra, men det är väl antagligen något som jag kommer undefund med tiden! 
När stegen däremot börjar sätta sig börjar piloxning på riktigt. Nu vill man börja utmana sig själv och tar i mer och mer för varje gång, vilket är jättebra som morot, men ta det lugnt så du inte överanstränger dig! 
 
Vill du se på ett ungefär hur piloxning går till kan du googla eller se filmen jag hittat på youtube Här
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Normalviktigt / länka inlägget

   

The fabulous life as unemployed

God natt/morgon!

Onsdagen spenderades i fosterställning då jag hade så sjukt ont i magen. Senare på eftermiddagen tvingade jag iväg mig själv till affären och sen hem igen för att svida om till träningskläderna. Körde "luffarstil" idag med mjukisbyxor och oversized tröja, extremt mysigt var det! Efter gymmet fick jag för mig att bli övertalad att gå ut på krogen och dansa lite, vilket faktiskt blev rätt kul för att vara nykter. 
Nu när jag är hemma igen känns det dock inte lika kul för magvärken kom smygandes direkt. 
Blir lång sömn för mig imorgon(idag) så vi hörs när vi hörs, helt enkelt! 




K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Namnsdagsbarnet!

Halloj!

Om ni mot förmodan inte skulle fattat det så har jag faktiskt namnsdag idag! 
Utöver det har jag väl faktiskt inte något mer intressant att berätta om idag.. Eller jo!

Var ju iväg och testade Body Pump idag! Sjukt jobbigt var det, men samtidigt så givande! Kunde knappt köra bilen hem (gymmet ligger 2mil från där jag bor) (så jag är inte så lat) (jo det är jag) så köttade var mina ben och armar. Ska berätta mer efter nästa pass när jag själv börjat få aningen koll! 
När jag kom ut ur duschen förut såg jag även mina första muskler! Vilken jobbigt bra känsla det var att äntligen förstå varför resan är så rolig och inte bara målet! 





Heja mig! 


K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Fantasin har inga gränser (dikt!)

~





Jag satte mina gränser för länge sedan
medan mitt sinne
fortfarande var fängslat,
skakat och fullt av idéer 
som aldrig skulle komma
att ta form.

Jag är fri nu
nynnar en sång,
om alla de historier
jag aldrig upplevde 
men alltid kommer att drömma om 




~
K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Dikter! / länka inlägget

   

Fagra ord, Starka känslor ~ (Dikt!)

Du var en svart riddare
som med hästkrafter under huven
Sprängde inte bara tyngdkraften
utan även mitt hjärta

Allt vi såg var den skakiga silhuetten
av landskap som skenade förbi
I ett virrvarr av känslor
såg vi bara varandra


defekten i oss gjorde det perfekt.


Du var den mörkaste av trollkarlar 
fjättrade magiskt våra hjärtan till ett
Och ditt leende glittrade alltid 
lite extra för mig

I en värld av giftiga dimmor 
och moderna trubadurer
Med åldrade gitarrer
dansar vi omoraliskt

När våra själar var enade
stod vi fastkedjade tillsammans
Tills du trollade bort dig 
här är jag kvar


jag väntar på dig, hjärtat.


K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Dikter! / länka inlägget

   

Under my skin, under this heart, take me again, tear me apart.

Har inte så mycket att säga idag faktiskt. Ska hjälpa min farmor några timmar då hon har brutit armen, igen, efter det ska jag sova för exakt så trött är jag! 
Ikväll blir det självklart zumba så då jävlar. Men nu somnar jag nog om en stund till. Hähä. 



K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Sleeping 5 to 1, that's a way to do it~

Gomorron! 
Slangat och klart så är jag numera officiellt en nattuggla, extremt ölhävarsämst och dessutom fylld av dånande värk i hela överkroppen. Även om jag egentligen kanske skulle vilja erkänna mig som en aningen besegrad så vet jag inte om mitt enorma ego skulle klara av den bucklan (haha, skojar) (MEN SKRATTA DÅ) i plåten. Skämt åsido så blir det här en fartfylld dag med många saker på checklistan. 


"Vägrar-sova-så-gör-en-insta-video-ojdå-var-det-kameran"-bild från inatt. 

Hörs senare! 
K O M M E N T E R A (2)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Tävla med Loka

Okej, så jag kunde inte sova sååååååå gjorde en jättejätteglad video på insta som jag skulle bli superglad om ni gick in och röstade på! 

Ffrippe heter jag! 





Puss! 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Powerfriday!

Vart två tuffa gympass idag, först; ReShape, vilket var tufft men riktigt roligt! Det var mycket intervallträning på 1min med variation på kondition och diverse olika styrketräningar. 

Sedan körde jag axlar/armar i 40min. 
Kör alltid 15x3 i mina reps med 1-2min vila emellan. Idag mosade jag igenom armarna ordentligt med över- och underarmsövningar som jag varvade med långsamma uthållighetsövningar. Helt slut och väl tillfredsställd så fick jag för mig att pröva en ny maskin som simulerar push ups från stång, verkligen jättejobbigt men oj så kul! 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Normalviktigt / länka inlägget

   

Bajsmobil

Hej på er! 
Haft överdrivet jobbig telefon idag som inte ville ha täckning - någonstans. Så idag har ni fått klara er utan mig, hoppas att det gått bra ändå och att ni har en bra dag, det är ju ändå fredag! 

Ikväll blir det fredagsmiddag och myskväll, behövs efter den här mördarveckan och imorgon står det "klackarna-i-taket-huvudet-på-sne-vrål--kul-maskerad-och-födelsedagsfirande" på listan! Sett fram emot det i några veckor nu vilket kanske inte är så konstigt eftersom jag har en passion för just utklädnadsfester. Tänkte köra en egen budgetkostym som vart en riktig succé första gången; anslagstavla! Mer om det och kanske också en bild, imorgon! 




Ha en bra kväll mina fina! 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

I have no idea what I'm doing - just keep doing it

God eftermiddag! 
Inatt hade jag extremt svårt att sova vilket resulterade i att när jag nu vaknat har en nyinflyttad gäst i mitt huvud som försöker sätta upp tavlor (Huvudvärk) (om ni missade det).

Har en del av den där fina tvätthögen kvar (blev ännu större när jag bestämde mig för att dra med sängkläderna också) som ni såg igår så den tänkte jag väl eliminera, utöver det är det vila, sova, slappa, chilla och slagga som ska göras innan piloxningen ikväll. Ojojoj, har ett så fullt schema idag, hoppas verkligen jag hinner och orkar göra allting..




K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Del ett: förberedelser

Mitt träningsschema för de närmsta veckorna:

Måndag: zumba
Tisdag: kondition, mage/rygg
Onsdag: zumba
Torsdag: piloxning
Fredag: kondition, ben+axlar/armar 
Lördag: vilodag
Söndag: vilodag (kondition/promenad)


Nu på fredag ska jag även prova på något som heter ReShape, vilket jag har fått beskrivet som "ett riktigt tufft pass på 30min som utmanar både styrka och kondition med enbart den egna kroppen som redskap", dock ska det vara lätt att hänga med i då får väl se hur det här går! Blir säkert askul att köra ben efter det kan jag tänka mig haha! 


K O M M E N T E R A (2)
publicerat i Normalviktigt / länka inlägget

   

Ibland måste man lägga band på sig själv~

Hej på er! 

Tog en riktig sovmorgon idag. Verkligen skönt efter gårdagens pass. Idag är det städning och tvättning som står på listan! Utöver det så ska jag och min träningsmotiverande lillasyster göra natursmoothies med massa protein i. Recept kommer! 

Har en del att ta hand om nu, som ni ser...



K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Lite nytt, lite fresh, mycket jobb

Vad tycker ni om den nya headern/bakgrunden? Den är inte färdig ännu men det är på ett ungefär såhär det kommer att se ut. 

Snart är det dags för gymmet så det här blir sista inlägget för idag, men vi hörs imorgon! 




K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Allmänt / länka inlägget

   

Såjobbigtmedtitlar~

Såatteh, hänger med min kusin just nu innan gymmet. Vi har snackat lite om livet, framtida händelser och allt annat som ni egentligen inte bryr er om men ändå vill veta! Är ni även intresserade av att läsa hennes blogg så klickar ni här Sen kan ni ju passa på att klicka hem hennes nysläppta bok! 
 
Hörs sen! 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget